Επεξεργασία της Ελιάς
Στην ΗΛΙΔΑ οι εργασίες ξεκινούν με τη διαδικασία επιλογής του ελαιοκάρπου από τους καλύτερους ελαιώνες της ελληνικής υπαίθρου. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει μόνιμες συνεργασίες με επαγγελματίες παραγωγούς ελιάς και με γεωπόνους για το καλύτερο αποτέλεσμα στην ποιότητα της ά ύλης .
Η παραλαβή του καρπού γίνεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Καινούργιο Αγρινίου οπού και γίνεται ο τελικός ποιοτικός έλεγχος της ά ύλης . Εάν μετά τον τελικό ποιοτικό έλεγχο η ά ύλη είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές και της απαιτήσεις της εταιρείας προχωράμε στην αγορά της . Επιλεγούμε πάντα πολύ καλής ποιότητας ά ύλη για να έχουμε άριστο τελικό προϊόν . Το πρώτο στάδιο μετά την αγορά είναι η διαδικασία του πλυσίματος και του καθαρισμού της ά ύλης για την απομάκρυνση ξένων σωμάτων ( φύλλα , κοτσάνια κ.λπ. ). Στη συνέχεια οι ελιές αποθηκεύονται σε μεγάλες δεξαμενές , κατάλληλες για τρόφιμα , όπου αρχίζει η διαδικασία ζύμωσης . Στην αρχή ελέγχουμε καθημερινά την πορεία των ζυμώσεων και όπου χρειάζεται προχωραμε στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες . Οι έλεγχοι συνεχίζονται έως ότου ολοκληρωθούν οι ζυμώσεις και έχουμε έτοιμο το προϊόν .
Στο επόμενο στάδιο οι ελιές βγαίνουν από τις δεξαμενές και περνάνε στον ταξινομητή μεγέθους ( διαλογέας ) ώστε να γίνει με ακρίβεια ο διαχωρισμός τους ανά μέγεθος . Αμέσως μετά τον διαλογέα γίνεται η τελική ποιοτική διαλογή που αφαιρούνται ελιές που κατά την διάρκεια των ζυμώσεων παρουσίασαν κάποιο ποιοτικό μειονέκτημα . Μετά την ποιοτική διαλογή οι ελιές είναι έτοιμες να συσκευαστούν σε πρακτικές και πολύ ελκυστικές συσκευασίες που διασφαλίζουν την ποιότητα της ελιάς έως τη στιγμή της κατανάλωσής της . Επίσης ανάλογα με την ζήτηση μπορούμε να προχωρήσουμε σε επιπλέον επεξεργασία όπως εκπυρήνωση , ροδέλα , πάστα ελιάς .
Όλες αυτές οι εργασίες γίνονται με τη βοήθεια υπερσύγχρονων μηχανημάτων που εγγυώνται την υγιεινή και την καθαριότητα τόσο της ελιάς όσο και του περιβάλλοντος.
Συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία, η ΗΛΙΔΑ εξασφαλίζει πάντα την αγνότητα του καρπού που είναι πάντα φρέσκος διατηρώντας τη φυσική του γεύση, τη χημική του σύσταση και όλα τα θρεπτικά συστατικά του.